Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Vyrazte na golf!

Datum: 21.10.2016

Golf je voľnočasová aktivita, ktorá sa v poslednej dobe teší veľkej obľube. A potvrdzuje to nielen zvyšujúci sa záujem hráčov, ale tiež rastúci počet golfových ihrísk. 

Golf ako šport pre všetkých

Ak si myslíte, že sa jedná o hru určenú len pre vyššiu vrstvu, tak je načase opustiť túto zažitú predstavu a rozhliadnuť sa po golfových ihriskách. Golf už totiž dávno nie je záležitosťou elity a užívať si ho môže naozaj každý, bez ohľadu na finančné možnosti, vek či fyzickú zdatnosť. Čo tomuto športu však zostalo, a pravdepodobne zostane aj naďalej, je prísne dodržiavanie pravidiel. A to nielen pri hre samotnej, ale i v oblasti obliekania.

Správne oblečenie je dôležité

Nie náhodou býva označovaný ako šport gentlemanov, oblečenie na golf je totiž neoddiskutovateľnou súčasťou golfovej etikety, ktorej porušenie vám môže kaziť radosť z hry. Nevhodne zvoleným odevom môžete tiež klesnúť v očiach ostatných golfistou. Hoci sa módne trendy v obliekaní behom doby razantne menili, v prípade golfového odevu sa žiadne veľké zmeny neudiali. Pri hre sa potrebujete cítiť pohodlne, a to vám džínsy umožnia len ťažko. Nehľadiac na to, že práve džínsy patria na ihrisku k zakázanému oblečeniu, čo by si mal každý nováčik zapamätať.
Pre pánov sú ideálnou voľbou dlhé plátené nohavice, v teplejšom počasí šortky, košele či golfové tričká s golierikom alebo so stojačikom. Dámske golfové oblečenie má oveľa viac variant, rozhodnúť sa môžu pre golfové sukne, šortky či dlhé nohavice alebo tričká s golierikom.

Myslite na počasie

Nezabudnite, že golf je vonkajšia aktivita a počasie môže byť niekedy nevyspytateľné. Rozhodne by vám  teda v golfovom vybavení nemalo chýbať teplé, nepremokavé oblečenie, ktoré vás ochráni pred nepriaznivým počasím. Pribaliť by ste si mali golfové svetre či vesty a do obzvlášť nepriaznivého počasia priberte i športové bundy. Veľkú službu vám preukáže tiež termoprádlo, vďaka nemu nebude mať zima a nachladenie žiadnu šancu. Myslite tiež na pokrývku hlavy, i tá ku golfu neodmysliteľne patrí. Medzi golfistami je najobľúbenejšia šiltovka, ktorá vám poslúži ako za slnečných dní, tak i v jesenných dňoch, kedy vás ochráni pred chladom či ľahkých dažďom.
Dôležitá je v neposlednom rade tiež vhodne zvolená golfová obuv, ktorá bude nielen estetická a reprezentatívna, ale predovšetkým kvalitná a praktická. Vyberte takú, ktorá vám zaistí správny postoj a dostatočnú oporu i pohodlie, či už budete hrať v akomkoľvek teréne a akokoľvek dlho.

Čítané: 3608 x