Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

Čo by malo byť bezpodmienečnou súčasťou lyžiarskej výstroje?

Datum: 25.03.2017

Aby sa vám dobre a pohodlne lyžovalo, nevyhnutnosťou vašej výstroje by mali byť bezpodmienečne lyžiarske okuliare, ktoré vás ochránia pred prípadným úrazom, vetrom a v neposlednom rade i slnečným žiarením. Správny výber lyžiarskych okuliarov je mimoriadne dôležitý, a preto netreba zabúdať na základné pravidlá, ktoré by ste ešte pred samotnou kúpou mali zvážiť.

Ak chcete nakúpiť lacno, uprednostnite bazár!

V prvom rade je dôležité vyberať lyžiarske okuliare podľa toho, či ste muž, žena alebo chcete okuliare pre dieťa. Jednotlivé lyžiarske okuliare sa medzi sebou líšia dizajnom, ale i funkčnosťou a samotným prevedením. Pri výbere je nutné, aby boli okuliare kompatibilné s helmou, pričom vás nesmú v žiadnom prípade tlačiť či iným spôsobom obmedzovať. Pri skúšaní by mali obkresľovať klenbu hlavy a medzi helmou a okuliarmi by nemal ostať veľký priestor, ale tiež žiadny priestor! Pamätajte, že primárnou funkciou lyžiarskych okuliarov je ochrana tváre a zraku voči náporu chladu počas jazdy. Bazár lyží ponúka na predaj rôzne typy okuliarov – číre, tmavé, dioptrické a zrkadlové. Pokiaľ jazdíte za rôznych svetelných podmienok, je pre vás vhodnejšie kúpiť si dvoje okuliarov, než mať len jedny. Okrem toho si môžete všímať i ďalšie funkcie ako sú polarizačné sklá, ktoré zabraňujú nepríjemnému odrazu svetla, čím sa teda zlepšuje viditeľnosť počas jazdy. Materiál okuliarov ovplyvňuje konečnú cenu, pričom cenovo dostupnejšie sú tie, ktoré sú vyrobené z akrylátových zorníkov. Ak však hľadáte vysoko odolné okuliare proti mechanickému poškodeniu a poškriabaniu, najideálnejšou možnosťou sú polykarbonátové zorníky.

Lyžiarske okuliare modelu Retina Big

Lyžiarske okuliare POC sú menšou verziou modelu Retina Big, ktoré majú výborné vlastnosti proti zahmlievaniu a poškriabaniu, podporujú viditeľnosť, sú mimoriadne pružné a vyhovujú rôznym typom tváre. Sú určené nielen pre skúsených jazdcov, ale aj pre všetkých tých, ktorí len začínajú lyžovať a dajú si záležať na prvotriednej bezpečnosti a pohodlí za každých okolností.

 

Čítané: 4283 x