Rozšírené hľadanie
Štvrtok 2. Máj 2024 |
meniny má Žigmund

Vďaka týmto strojom zhodíte nadbytočné kilá rýchlejšie, ako ste predpokladali

Datum: 10.04.2019

Túžite pravidelne cvičiť, no nemáte čas na dochádzanie do fitness centra alebo najbližšej telocvične? Riešením je nielen športovanie v prírode, ale aj zriadenie vlastnej domácej posilňovne. Tá má niekoľko výhod, pričom ide najmä o súkromie a možnosť zacvičiť si kedy sa vám zachce. 

Domáce prevedenie takéhoto športoviska môže vyzerať hocijako a záleží len na vás, aké cviky a stroje preferujete. Sú ľudia, ktorým stačí posilňovať telo vlastnou váhou, no niektorí si cvičenie bez záťaže a poriadneho spálenia tukov ani len nevedia predstaviť. Domáce cvičenie je výhodné najmä v zimnom a nepriaznivom počasí, kedy sa vonku nedá behať alebo bicyklovať. Hoci sa môže zdať, že pre menšie priestory sú vhodné len malé činky alebo lavičky, ak máte garáž alebo väčšiu izbu, pokojne si do nej môžete umiestniť aj rôzne trenažéry. Vďaka nim nielen spálite prebytočné tuky, ale vyformujete postavu ako z časopisu. Dôležité je však tréning nezanedbať a venovať sa mu pravidelne. Ani samotné stroje nedokážu robiť zázraky a preto musíte byť viac než odhodlaný.

Ak chcete fyzickou aktivitou zaťažiť celé telo, odporúčame veslovací trenažér. Tento účinný fitness stroj posilní dolnú, ale aj hornú časť tela tým, že simuluje zábery pri veslovaní. Vďaka jednému rovnakému pohybu tak zapojíte nohy, ruky, chrbát alebo aj brucho. Pravidelným tréningom dosiahnete pevnejšie svaly, štíhle a vyšportované telo. Veľkou výhodou je ich možnosť sklopenia a preto vám po tréningu nebudú zaberať zbytočné miesto. Vhodné sú aj do bytových izieb, kde ich ľahko rozložíte a zložíte. Pri výbere tohto stroja si však treba dať pozor na rôzne funkcie a odlišnosti, ako sú napríklad brzdný systém, pojazd, regulácia odporu, programové vybavenie a iné. Množstvo druhov týchto trenažérov nájdete u športového predajcu inSPORTline, ktorý ponúka široké množstvo sortimentu.

 

 

 

Výborným spoločníkov vo vašej domácej posilňovni bude aj recumbent. Možno ste tento názov nikdy nepočuli, no stroj ste už pravdepodobne niekde zaregistrovali. Ide o obľúbenú pomôcku na precvičovanie spodného tela, pre ktorú je typické pohodlné sedadlo s opierkou doplnené o držadlá. Pri recumbente je tak dosiahnutý pohodlnejší posed ako na klasickom rotopede a nasadanie naň je omnoho jednoduchšie. Práve pre spomínané vlastnosti je tento trenažér vhodný nielen pre športovcov, ale aj pre ľudí s poruchami chrbtice, zníženou pohyblivosťou alebo stabilitou. Určené sú teda aj pre tých, ktorí potrebujú cvičiť zo zdravotných dôvod a nemôžu vykonávať pohyb, aký sa im zachce. Pri výbere trenažérov treba myslieť najmä na účel ich použitia, aby sa vám nestalo, že budú slúžiť ako vešiak na odkladanie oblečenia. Stroj vyberajte zodpovedne tak, aby vám zbytočne nezaberal miesto a pravidelne ste mali chuť si na ňom zacvičiť.

Čítané: 3536 x