Rozšírené hľadanie
Sobota 20. Apríl 2024 |
meniny má Marcel

Najbohatší bývalí športovci sveta

Datum: 22.12.2020

Najbohatší športovci sveta získali svoj majetok nielen športovými výkonmi, ale aj pomocou podnikania. Mnohí z nich zarábali športom horibilné sumy a ešte ohromujúcejšie sumy sa im prirátavajú na konto vďaka ich prezieravému investovaniu.

Najbohatší bývalí športovci sveta

Pri pohľade na výšku majetku najbohatších športovcov sveta sa našincovi poriadne zakrúti hlava. Pozrime sa, ktorí športovci si za svoj život zarobili najviac peňazí.

Michael Jordan

Majetok: 1.7 miliardy $

Známy americký basketbalista sa síce o pár rokov zaradí medzi šesťdesiatnikov, ale dôchodku sa báť nemusí. Doposiaľ sa mu podarilo zarobiť zopár stoviek miliónov, ktoré sa mu už do smrti nepodaria minút. Michael je považovaný za najlepšieho hráča americkej basketbalovej ligy NBA. V súčasnosti si už nezarába svojimi športovými výkonmi, ale športu sa tak úplne nevzdal. Je spolumajiteľom basketbalového tímu Washington Wizards. Počas športovej kariéry bol päťkrát vyhlásený za najproduktívnejšieho hráča ligy a dva razy bol členom tímu, ktorý domov doniesol olympijské zlato. Peniaze okrem športu zarobil vďaka reklame a spolupráci s firmou Nike. Investoval taktiež do viacerých firiem, v ktorých figuruje ako majiteľ alebo spolumajiteľ.

Ion Țiriac

Majetok: 1,3 miliardy $

Tento rumunský tenista prekročil prah osemdesiatky a napriek tomu je stále aktívnym podnikateľom. Dokonca sa venuje i športu, ale len ako tréner. Bol zaradený do prestížnej Medzinárodnej tenisovej siene slávy. Zaujímavé je, že v mladosti sa nevenoval tenisu, ale hokeju a stolnému tenisu. To mu nebránilo v tom, aby sa dostal až na ôsmu priečku svetového tenisového rebríčka. Po ukončení tenisovej kariéry pod jeho trénerskými rukami vyrástol iný oveľa úspešnejší tenista – Boris  Becker. Beckera doviedol dokonca na prvú priečku už spomínaného rebríčka, čo bolo pre Iona veľkým zadosťučinením. Okrem úspešnej tenisovej a trénerskej kariéry mal dobrý čuch na podnikanie. Využil pád komunizmu a počas privatizácie sa stal majiteľom finančnej inštitúcie. Je taktiež majiteľom rumunskej leteckej spoločnosti. V Rumunsku mu patrí prvenstvo v rebríčku najbohatších ľudí krajiny. Ja známy svoju záľubou v luxusných automobiloch, ktorých vraj vlastní viac ako 350. My mu môžeme len ticho závidieť.

Vince McMahon

Majetok: 1,2 miliardy $

Dnes už 75 ročný miliardár je tretím najbohatším športovcom sveta a dokonca i hercom. Meno Vince McMahon je známe hlave vo svete wrestlingových nadšencov. Vince je zakladateľom profesionálnej ligy tohto športu, v ktorom sa sám stal úspešným. Dva razy sa mu podarilo vystúpiť na priečku víťaza svetového šampionátu. Svoj majetok získal aj vďaka produkcii, moderovaniu, herectvu a množstvu podnikateľských aktivít. Jeho show Monday Night Raw patrí medzi najviac sledované programy v americkej káblovej televízii. Zaujímavé je, že svoju vášeň pre boj preniesol na obe svoje deti. Jeho syn i dcéra sa stali wrestlingovými zápasníkmi. Vincemu sa darilo i ako producentovi, zvládol vypredať niekoľko rokových koncertov. Nie všetko na čo siahol prekvitalo. Niekoľko športových klubov a federácií pod jeho rukami nielen vznikli, ale aj rýchlo skončili. Napriek tomu sa mu počas života podarilo získať majetok, ktorý nedokážu minúť ani jeho deti.

 

 

 

 

Čítané: 3176 x