Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Keď na bicykel, tak s kvalitným cyklistickým oblečením

Datum: 23.12.2020

Práve toto je ten pravý čas na rozhýbanie tela, prečistenie hlavy a celkovú regeneráciu. Na outdoorové aktivity nie je v tomto čase až tak veľa možností, no predsa len sú. Tou najdostupnejšou je nepopierateľne bicyklovanie.

Cyklistické oblečenie

Bez kvalitného cyklistického oblečenia ani na krok!

Áno, je to práve bicykel, ktorý máme možnosť využívať takmer po celý rok. Avšak aby sme si miesto zdravého tela neprivodili skôr prechladnutie, bez kvalitného cyklistického oblečenia to nepôjde. Často máme pocit, že cyklodresy sú len záležitosťou módnych trendov. Kvalitné cyklistické oblečenie je však vyrobené tak, aby telu poskytovalo potrebný tepelný komfort, bolo pohodlné, elastické, no zároveň priedušné. Výsledkom všetkých týchto parametrov je odev, ktorý dokonale kopíruje krivky nášho tela, udržuje naše telo v konštantnej teplote, a zároveň vďaka špičkovým materiálom odvádza prebytočnú vlhkosť, takže sa ani pri vyššej záťaži nespotíme.

Cyklistické oblečenie je vyrábané z materiálov, ktoré sú odolné voči vode a vetru, a poskytuje kvalitnejšiu oporu hlavne spodnej časti chrbta, ktorá je pri jazde na bicykli najviac ohrozená. Tiež rukávy sú dosť dlhé na to, aby pohodlne zakryli zápästia, aj keď sa natiahneme. Prednosťou funkčných dresov na bicykel je teda komfort, ktorý nám klasický  odev nedokáže poskytnúť.

Pre cyklistické oblečenie je bezpečnosť prvoradá

Cyklistické oblečenie je veľmi vhodné najmä na dlhšie a namáhavejšie jazdy. Ak sa chystáme bicyklovať len po meste alebo len tak rekreačne, nemusíme hneď kupovať cyklodresy. Avšak pokiaľ sa rozhodneme investovať do kvalitného funkčného cyklistického odevu, iste tento krok nikdy neoľutujeme. Cyklistické oblečenie je totiž vyrábané z materiálov (nie z bavlny), ktoré pot z tela odvádzajú smerom von, takže naša pokožka zostane vždy suchá. Navyše cyklistické nohavice sú vybavené anatomickými vypchávkami  v intímnych partiách pre dokonalý komfort aj z dlhšej jazdy. Na ich zadných partiách a na vnútornej strane stehien majú antibakteriálnu vrstvu, ktorá chráni naše telo  proti odieraniu.

Nemenej dôležitou súčasťou cyklistického oblečenia sú aj rukavice. Kvalitná výplň z peny alebo gélu chráni ruky pred tvorbou pľuzgierov a táto vrstva tiež lepšie tlmí vibrácie pri jazde. Zabúdať netreba ani na pevnú a pohodlnú prilbu, pretože naša hlava je pri rôznych nešťastných pádoch ohrozená asi najviac.

Nech už sa rozhodnete pre kúpu kvalitného cyklistického oblečenia, alebo zvolíte lacnejší variant funkčného oblečenia, najdôležitejšie je urobiť prvý krok. Vymeniť teplo a pohodlie gauča za bicyklové sedlo a urobiť niečo pre seba a svoje zdravie.

 

Čítané: 3404 x