Rozšírené hľadanie
Štvrtok 25. Apríl 2024 |
meniny má Marek

Najobľúbenejšie netradičné letné športy: Trúfnete si na ne?

Datum: 29.07.2021

Hľadáte originálne aktivity a vodné radovánky, ktorými si spestríte voľné dni? Máme pre vás päť skvelých tipov na letné športy, ktoré by ste rozhodne mali vyskúšať.

Najobľúbenejšie netradičné letné športy

Naša krajina síce nemá more a preto by sa dalo predpokladať, že sú nám vodné športy vzdialené, opak je však pravdou. Veď sa len pozrime na výsledky našich športovcoch na Olympiádach za posledné roky. Jedna medaila vystriedala druhú. Avšak, nemusíte byť ani vrcholový športovec, aby ste si mohli dosýta užiť vodné športy. Existujú mnohé alternatívy – zvyčajné aj menej zvyčajné – o ktorých si v tomto článku povieme viac.

Nech žijú paddleboardy!

Jedným z obľúbených športov dneška je bezpochyby paddleboarding, ktorý je vhodný pre všetky vekové kategórie. Vyberte si svoje športové náčinie, na trhu existujú kvalitné paddleboardy a neoprény, ktoré vám poskytnú naozaj dokonalý zážitok z tejto aktivity. Pádlovanie v stoji môžete poňať ako formu relaxácie a spoznať krásy slovenskej prírody z trochu iného uhla. Patríte medzi nadšenov aktivít, pri ktorých doprajete svojmu telu intenzívny športový výkon? Aj pre vás je paddleboarding ideálny. Pri intenzívnom pádlovaní posilníte nielen hornú polovicu tela, ale tiež lýtkové svaly a stred tela – core.

Surfovanie na umelej rieke je super

Ani náročnejší športovci a milovníci surfingu nemusia prísť o svoj obľúbený koníček. Zatrénujte si na umelo vytvorenej vlne priamo uprostred rieky! Umelé vlny nájdete na Slovensku napríklad v Tatralandii alebo v Čunove blízko Bratislavy. Dobré je vybaviť sa neoprénmi, alebo si ich požičať priamo na mieste, kde si môžete prenajať aj surf.

Kangoo Jumps poznáte?

Tieto prevratné odpružené topánky vám umožnia tempo, o ktorom sa vám ani nesnívalo. Pokročilejší užívatelia môžu vyskúšať skoky do výšky i akrobatické kreácie. Ak máte strach zo zranenia alebo rešpekt pred novou aktivitou, objednajte si najprv skúšobnú hodinu s profesionálnym inštruktorom.

Severská chôdza precvičí celé telo

V poslednej dobe si ju obľúbili aj obyvatelia nášho podnebného pásma, a tak ľudia v parkoch, horách aj v turistických oblastiach držiaci v rukách špeciálnej palice, nie sú dnes žiadnym neobvyklým úkazom. Vyšší level je takzvaný nordic running, ktorý si posvieti naozaj na každý jeden sval na tele. Začiatočníci by si najprv na prvé potulky mali vziať aj odborný dozor. Nesprávne držanie tela alebo výber príliš dlhých palíc môže spôsobiť zbytočné zranenia.Severská chôdza

Chôdza po vode je zážitok!

Počuli ste už o aquazorbingu? Ponúka ľahko adrenalínový zážitok na nafukovacej guli s priemerom dva metre. Tá pláva po vodnej hladine a ak sa do nej necháte zavrieť, dokážu vám tieto radovánky nahradiť až dvadsať minút poctivého tréningu v posilňovni. Možno by ste tomu neverili, ale aj obyčajná chôdza sa v guli premení na fyzicky náročnú disciplínu. Skvelé je, že aquazorbing môžete robiť v akomkoľvek väčšom bazéne a vybláznia sa pri ňom nielen dospelí, ale aj tí najmenší.

Chôdza po vode

 

Čítané: 2179 x