Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Beh v zime: Ako sa naň správne obliecť?

Datum: 20.12.2021

Cvičenie vonku počas chladného počasia nie je ničím nevídaným. Mnohí ľudia sa nenechajú odradiť a idú si zacvičiť nehľadiac na to, či prší, alebo sneží.

Beh v zime: Ako sa naň správne obliecť?

Ak sa chystáte zacvičiť si vonku, no ešte nikdy ste tak neurobili, máme pre vás zopár tipov, ako na to.

Legíny, ktoré sa vedia prispôsobiť

Beh v zime nie je jednoduchý, rovnako ako v lete počas tropických teplôt. Celú situáciu si však môžete uľahčiť výberom správneho oblečenia. Základ tvoria legíny z funkčného materiálu, ktoré sa vedia prispôsobiť vášmu telu. Vyhnite sa priesvitným a tenučkým modelom. Do mrazov je nutné zvoliť hrubšie kúsky, ktoré udržia teplo.

Legíny na beh v zime sú špeciálne vytvorené tak, aby vás zahriali, no zbytočne organizmus neprehrievali. Po krátkom čase sa totižto telo začne zahrievať samé. Nepotrebuje na to hrubé vrstvy oblečenia. Siahnite po legínach z funkčného materiálu a vyhnite sa zatepleným a iným modelom, ktoré by len držali studený pot.
 

Funkčné tričko na odstránenie potu

Vrchnú časť športového outfitu vybavte funkčným tričkom starajúcim sa o odvod potu preč z tela. Takýmto spôsobom si zaistíte, že pot nezostane na pokožke a mokrá látka sa nebude lepiť na telo.

Oblečenie na beh v zime nemusí byť príliš hrubé. Stačí, keď má technické tričko dlhý rukáv a je dostatočne dlhé na zapravenie do legín. Vrchnú vrstvu si určite zapravte, predídete tak prechladnutiu a iným vážnym zdravotným problémom.
 

Ľahká bundička na vytvorenie tepla

Na technické tričko si následne oblečte ľahkú bundičku. Aj v tomto prípade sa vyhýbajte zatepleným a hrubým prevedeniam. Zavadzali by vám a po pár minútach by vám v nich bolo príliš teplo.

Športové bundy sú vyrábané z funkčného materiálu. Nesmú im chýbať praktické vrecká na odloženie maličkostí, napríklad na kľúče a mobil. Okrem toho by mali mať kapucňu. Tá vás ochráni, keď sa náhle rozprší. Veľkým plusom je funkcia odnímania. Počas pekných dní dáte kapucňu ľahko dole.

Komfortné topánky aj do snehu

Asi len málokto si vie predstaviť bežať po ľade a snehu v snehuliach alebo čižmách. Ak sa pýtate, ako sa obliecť na beh v zime a premýšľate, aké topánky sú tie najlepšie, odpoveď je jednoznačná. Tenisky.

Väčšina kvalitných tenisiek na beh v zime má dnes protišmykovú technológiu a špeciálne materiály starajúce sa o to, aby do nich nenatiekla voda. Ide o univerzálny kúsok vhodný na nosenie počas celého roka.

Vybavte sa na beh v zime aj vy

Beh v zime sa môže zdať náročný, no v skutočnosti je veľmi podobný, ako beh počas iných ročných období. Stačí, aby ste sa vybavili kvalitným oblečením a obuvou, a vyrazili zdolávať svoju obľúbenú trasu.

Čítané: 2995 x