Rozšírené hľadanie
Štvrtok 18. Apríl 2024 |
meniny má Valér

Do veslovacieho trenažéra sa oplatí investovať

Datum: 23.03.2022

Každé lepšie fitness centrum má vo svojej výbave veslovací trenažér. Ak podobné zariadenia navštevujete, iste ste si cvičenie na trenažéri vyskúšali.

Do veslovacieho trenažéra sa oplatí investovať

Ak nie, tak to rýchlo zmeňte. Tento stroj dokáže pretiahnuť každý sval vo vašom tele. A nielen pretiahnuť. V prípade, že túžite po štíhlej a vyformovanej postave, tak sa vám veslovať naozaj oplatí. Oplatí sa vám aj investícia do tohto skvelého stroja.

Fitness stroj, ktorý doma nezapadne prachom

Možno nechcete veslovací trenažér kúpiť z dôvodu, že ste v minulosti fitness stroj vlastnili, ale po pár týždňoch nadšenia zapadol prachom. Ide napríklad o cyklotrenažér, ktorý nikdy nemôže nahradiť pocit vetra vo vlasoch počas jazdy na klasickom bicykli. Alebo bežecký pás, ktorý nemôže nahradiť pestrú scenériu a rozmanitý bežecký terén. Veslovací trenažér nielenže plne simuluje veslovanie, ale je tak účinným strojom, že ho budete využívať každý deň. Už po pár týždňoch uvidíte zmeny na tele, ktoré vás budú motivovať.

Prečo cvičiť na veslovacom trenažéri

  • Vďaka vyššej intenzite cvičenia dokážete na veslovacom trenažéri spáliť veľké množstvo kalórií.
  • Na trenažéri formujete paže, brucho, chrbát i nohy.
  • Trenažér je nielen cvičebnou, ale tiež rehabilitačnou pomôckou. Pomôže vám odstrániť bolesti chrbta.
  • Vďaka trenažéru si vybudujete tehličky na bruchu. Na inom kardio stroji by sa vám to nepodarilo.
  • Pri cvičení si zvyšujete kapacitu pľúc, posilníte kardiovaskulárny systém a upravíte si tlak.
  • Cvičenie na veslovacom trenažéri je vhodné aj pre seniorov, pretože nespôsobuje tlak na kĺby.

Ako vybrať veslovací trenažér

Pri kúpe veslovacieho trenažéra sa obráťte na obchodníka s dobrým menom. Rôzne typy týchto trenažérov nájdete v renomovanom e-shope inSPORTline. U veslovacieho trenažéra si dávajte pozor hlavne na to, akým spôsobom funguje brzdný systém. Z hľadiska ovládania stroja a jeho životnosti sú najviac preferované veslovacie trenažéry, ktoré disponujú magnetickým brzdným systémom. Komfortnejšie je cvičenie na stroji s elektronickým ovládaním záťaže a programov. Pozor na to, aby mal trenažér dostatočnú nosnosť. Uvedomte si, že kvalitné trenažéry vážia okolo 50 kg a zaberú vám v byte viac miesta. Napriek tomu sa vám oplatí pre veslovací trenažér nájsť miesto a cvičiť na ňom v pohodlí domova.

 

Čítané: 2625 x