Rozšírené hľadanie
Utorok 19. Marec 2024 |
meniny má Jozef

Bežiace pásy pre fit životný štýl. Aký vybrať?

Datum: 30.06.2022

Mať malé domáce fitko v rodinnom dome je na nezaplatenie. Ak bude súčasťou vášho fitness aj bežiaci pás, tak si môžete užívať slastný pocit po vybehaní po celý rok.

Aký vybrať bežiace pásy

 

Je pravda, že bežiace pásy nie sú práve lacnou záležitosťou, preto dbajte na to, aby ste si vybrali správne. Podľa akých parametrov vyberať bežiaci pás?

Profi bežiace pásy sú super, ale stačiť vám bude stroj na domáce využitie

Vo fitness centrách nájdete profi bežiace pásy, ktoré sú nadupané rôznymi programami, stabilné a disponujú veľkou plochou na behanie. Doma by vám takýto bežiaci pás zavadzal. Profi pásy sú nielen ťažké, ale aj rozmerné. Cenovo sa na bežné domáce využite vôbec neoplatia. Preto sa pri výbere bežiaceho pása sústreďte na modely, ktoré sú označené ako pásy na domáce využitie. Oveľa viac ako funkcie a veľkosť stroja by vás malo zaujímať jeho odpruženie a rozmery bežeckej plochy.

Rozmery plochy na behanie – pre pôžitok z pohybu bez obmedzenia

Keď si kupujete športové oblečenie alebo batohy, vždy vyberáte podľa materiálu. Keď kupujete bežiaci pás, musíte si všímať rozmery plochy na behanie. Viete si iste predstaviť, aký diskomfort by ste pociťovali pri behaní na páse malých rozmerov. Navyše by vám hrozilo zranenie. Zaujímať by vás mala predovšetkým šírka plochy na behanie. Na stroje so šírkou bežeckej plochy pod 35 cm ani nepozerajte. Takéto stroje umožňujú maximálne rýchlu chôdzu a nie beh. Pre rýchlejší beh sú ideálne bežiace pásy so šírkou bežeckej plochy nad 45 cm. Bežiace pásy s menšou šírkou majú zväčša ešte jednu nevýhodu – nie sú odpružené. Počas behania sa na pásoch bez odpruženia ničia kĺby. Odpružená musí byť plocha samotná i celý stroj.

Sklon bežiaceho pásu – pre širšie možnosti tréningov

Drahšie bežiace pásy sa dajú nastaviť do rôzneho sklonu. Vďaka tomu sa rozšíria možnosti tréningu. Môžete zvoliť beh do kopca alebo ísť do kopca rýchlejšou chôdzou. Pri chôdzi so sklonom športovci často využívajú rôzne športové pomôcky. Oblečú si záťažovú vestu, použijú činky pripevňujúce sa na členky a zápästia alebo v rukách držia jednoručky. Takýto tréning je oveľa zábavnejší ako stereotypné behanie.

Doplnkové funkcie bežiaceho pásu – motivujú a kontrolujú váš výkon

Pri pohľade na ponuku bežiacich pásov zo stránky e-shopu inSPORTline zistíte, že bežiace pásy vyššej triedy disponujú rôznymi doplnkovými funkciami. Komfort vám zabezpečí digitálny displej, ktorý ovládate jediným dotykom – nastavíte si sklon, rýchlosť alebo tréningový program. Niektoré bežiace pásy monitorujú tiež váš tep a dajú sa spojiť s mobilným telefónom. Vďaka prepojeniu budete mať prehľad o každom tréningu a vašich pokrokoch.

 

Čítané: 2968 x