Rozšírené hľadanie
Utorok 19. Marec 2024 |
meniny má Jozef

Ako si vybrať bicykel do mesta aj na turistiku?

Datum: 03.07.2022

S bicyklami sa najčastejšie pohybujeme v meste alebo si doprajeme cyklistický výlet do lesa. Preto patria mestské a krosové bicykle medzi najpredávanejšie.

Ako si vybrať bicykel do mesta aj na turistiku

Ak ste cyklistom začiatočníkom, iste sa zamýšľate nad tým, aký je rozdiel medzi týmito dvomi bicyklami. Nemusíte viac rozmýšľať, pretože my vám odhalíme všetky vlastnosti oboch typov bicyklov, ktoré vám pomôžu si vybrať bicykel do mesta aj na turistiku

Čo by nemalo chýbať bicyklu do mesta?

Už vás nebaví stáť v kolónach? Bývate v meste a prácu máte ďaleko? Chodíte často nakupovať? Ak ste na všetky otázka odpovedali áno, tak ste zrelým kandidátom na kúpu mestského bicykla. Počas jazdy na mestskom bicykli iste túžite vyzerať dobre a očakávate od bicykla trendový vzhľad. Výrobcovia bicyklov mysleli naozaj na všetko a v prípade mestských bicyklov sa zamerali na pútavý dizajn. Momentálne sú obľúbené hlavne bicykle v retro štýle. Vzhľad však nie je všetko. Mestský bicykel má zníženú strednú časť, aby sa na sedadlo dobre nasadlo a tiež sa z neho komfortne zosadalo. Na bicykli sú posed a riadidlá skonštruované pre ergonomické sedenie vo vzpriamenej polohe. Okrem toho sú bicykle do mesta prispôsobené premenlivému počasiu resp. tomu, aby ste sa po ceste do práce neušpinili – majú krytú reťaz a disponujú blatníkmi. Veľmi praktické sú nosiče a pripojiteľné košíky, do ktorých sa zmestí všetko potrebné, a to dokonca aj veľký nákup. K mestským bicyklom je možné dokúpiť rôzne príslušenstvo - doplnky pre bicykle. Odporúčame vám kúpiť bicykle od dodávateľa, ktorý vám zabezpečí servis bicyklov Bratislava a ostatné mestá Slovenska.

Univerzálne krosové bicykle pre celú rodinu

Vďaka krosovým bicyklom sa môže na výlet vybrať celá rodina. Samozrejme, že najmenším členom je nutné kúpiť sedačku alebo odrážadlo pre deti Strider. Krosové bicykle sú dostatočne rýchle, aby ste si na nich užili jazdu po asfalte i odpružené pre komfortnú jazdu po lesných cestách. Dlhší rám bicykla je ako stvorený na to, aby ste zvládli náročnejšie výlety do lesa. Nižšie umiestnené sedadlo je skvelé pre priaznivcov športovej jazdy. Na krosovom bicykli sa nenašliapete tak veľa ako na horskom. Jednoduchšie sa ovláda a jazda je menej náročná vďaka nízkej váhe a absencii doplnkov, ktoré by počas jazdy zavadzali. V prípade, že nie ste fyzicky až tak zdatní, vsaďte na elektrické bicykle. Elektrobicykle nájdete v obchodoch vo všetkých modeloch a do rozmanitých terénov. Ich výhoda je jasná – elektrický motor vám pomôže tam, kde už vy sami nevládzete. Ak sa túžite poriadne vypotiť, môžete elektromotor odpojiť alebo obmedziť jeho pomoc na minimum.

 

 

 

Čítané: 2752 x