Rozšírené hľadanie
Streda 24. Apríl 2024 |
meniny má Juraj

Ako jazdiť na bazárovom bicykli štýlovo: čomu venovať pozornosť pri kúpe?

Datum: 29.07.2022

Ak ste na bicykli nováčikom, pravdepodobne ste sa ešte nezamýšľali nad tým, ako pri jazde vyzeráte. Možno ešte ani nevlastníte bicykel!

Ako jazdiť na bazárovom bicykli štýlovo

Nájsť správny model je polovica úspechu a našťastie existuje niekoľko nadčasových tipov, ktoré vám pomôžu dobre jazdiť od prvého dňa. Tu je niekoľko dôležitých pokynov, ktoré by ste mali mať na pamäti, keď si budete kupovať svoj ďalší osobný bazárový bicykel.

Bazáre sa v súčasnosti objavujú všade, a to nielen vo svete módy. S príchodom elektronického obchodu sa bazáre stali bežným javom v online priestore. Odpadajú vám ťažkosti s chodením do viacerých obchodov, aby ste našli to, čo chcete, aj keď je to napríklad horský bicykel z bazáru.

Pred kúpou skontrolujte rám

Rám je základom každého bicykla (či už bazárového modelu alebo úplne nového). Je to časť, ktorá drží kolesá, prevody a všetko ostatné pohromade. Pri kúpe bazárového bicykla by mal byť v dobrom stave. Ak je ohnutý, prasknutý alebo zhrdzavený, nie je vhodný na jazdu. Potrebujete bicykel, ktorý je v dobrom stave, pretože keď ho raz zaťažíte, nebude ľahké dostať ho späť do formy.

Venujte pozornosť kolesám

Kolesá sú tým, čo poháňa bicykel, preto sa chcete uistiť, že sú v dobrom stave, a to aj keď kupujete bazárový elektrobicykel či klasický bicykel, pre seba či niekoho z rodiny. Mnohé bicykle sa dodávajú s plastovými kolesami, ale mali by ste si radšej vybrať model so sadou tých kovových. Uistite sa, že kolesá sú dobre nastavené a správne priliehajú k bicyklu. Mali by ste sa tiež pozrieť na stav pneumatiky. Majte na pamäti, že brzdná plocha sa rýchlo zašpiní, preto sa vyhýbajte bicyklom, ktoré majú silne opotrebované pneumatiky.

Dôležitá je aj veľkosť - ak sú kolesá príliš veľké alebo príliš malé, bude sa na ne ťažko nasadať a zosadať a môže sa stať, že ho dokonca zlomíte.

Nešetrite na pedáloch

Počas jazdy budete vyvíjať veľký tlak na nohy, preto by ste si mali kúpiť bicykel s pedálmi, ktoré sú dobre skonštruované a odolné. Tiež sa uistite, že veľkosť pedálov je vhodná pre vašu obuv. Bicykel s nevhodnými pedálmi vám môže spôsobiť pľuzgiere na nohách, ktoré  ani zďaleka nie sú pohodlné. Dôležité je skontrolovať si aj prevodovku, pretože nesprávny prevod vám môže spôsobiť pád z bicykla alebo zranenie.

Pri cyklovýletoch si nezabudnite obliecť kvalitné priliehavé oblečenie, vďaka ktorému nebudete pociťovať zbytočný odpor vetra. Zíde sa vám aj nákrčník, aby ste pri horšom počasí ochránili svoj krk od prechladnutia.

 

 

Zdroj foto: Kzenon / Shutterstock.com, Zdroj foto: Soloviova Liudmyla / Shutterstock.com

Čítané: 2897 x