Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

3 spôsoby využitia detských cyklovozíkov

Datum: 12.10.2022

Presne si pamätám moment, kedy som po prvý raz videl detský cyklovozík na vlastné oči. Bolo to približne pred desiatimi rokmi na cyklotrase za našim sídliskom.

3 spôsoby využitia detských cyklovozíkov

Išlo dokonca o vozík pre dvojčatá a obdivoval som túto praktickú pomôcku, vďaka ktorej si na výlet vyšli rodičia s malými deťmi. Všetci vyzerali spokojne a ja som si predsavzal, že keď budem mať deti, tak cyklovozík kúpim tiež. Po rokoch sa tak aj stalo. Dnes využívam spolu s manželkou cyklovozík až tromi rozličnými spôsobmi.

Čo je to detský cyklovozík

Detský cyklovozík patrí medzi športové pomôcky. Vozík sa zíde nielen cyklistom, ale aj ostatným športovo založeným ľuďom. Prioritne sa však využíva pri bicyklovaní. Pripevňuje sa pomocou rýchloupínacieho systému na zadné koleso bicykla. Veľkým plusom cyklovozíka je to, že v ňom môžete prevážať dieťa už od narodenia vďaka tzv. mimikovníku čiže ergonomickej vložke. Zároveň je vozík tak bezpečný, že prakticky neexistuje možnosť zranenia dieťaťa – vo vnútri vozíka sa nachádzajú bezpečnostné popruhy, vozík je odpružený a chránený pred prevrátením. Detský cyklovozík sa vyrába pre jedno i dve deti. Využiť sa dá približne do 6 rokov veku dieťaťa.

Kde všade cyklovozík využijete

1. Pri cyklistických výletoch

Vyložte bicykle na nosiče bicyklov, zbaľte celú rodinu a vyberte sa na cyklistický výlet. Vo vozíku sa dieťa cíti pohodlne, má dostatok priestoru na hranie i spanie. V lete ho nebude otravovať hmyz vďaka ochrannej sieťke. Cez priezory má prehľad o okolí a zabaví sa sledovaním prírody. Keď sa dostanete do cieľa, môžete cyklovozík využiť ako klasický kočiar.

2. Pri joggingu a korčuľovaní

Detské vozíky vyššej kategórie sa pomocou nadstavca dokážu zmeniť na vozík, ktorý sa pripevní k pásu. S takto pripevneným cyklovozíkom sa dá behať alebo korčuľovať. Záťaž v podobe vozíka a dieťaťa prispeje k budovaniu vašej kondície.

3. Pri zimných športoch

Pokojne si na chrbát vyložte športové ruksaky s teplým čajom a vyberte sa za zimnými aktivitami spolu s dieťaťom v detskom vozíku. Jednoducho z vozíka odmontujte kolesá a na ich miesto nasaďte špeciálne lyže. S takto upraveným vozíkom je možné bežkovať alebo zmeniť vozík na sánky.

 

 

Čítané: 2901 x