Rozšírené hľadanie
Štvrtok 28. Marec 2024 |
meniny má Soňa

Ešte ste nevyskúšali spinning? Zamilujete si ho

Datum: 01.11.2022

Spinnig slávil svoj vrchom pred pár rokmi a momentálne sa pomaly, ale iste vracia na výslnie. Spinnig je určený pre každého, kto potrebuje poriadnu dávku kardio cvičenia, adrenalínu a energie.

Ešte ste nevyskúšali spinning

Počas spinningu na vás nezostane nitka suchá a domov budete odchádzať s úsmevom na perách vďaka vyplaveným endorfínom.

Na spinnig sa pripravte! Bude to poriadna jazda

Ak ste si mysleli, že maximum potu vypotíte pri behaní, tak vám garantujeme, že až vďaka spinningu zistíte, čo znamená poriadne sa spotiť. Žiadny eliptický trenažér, bežecký pás alebo veslovací trenažér z vás nedokáže vypotiť toľko kalórii ako spinning. Na hodiny spinnigu sa môžete prihlásiť v špecializovaných centrách alebo si kúpiť spinningový bicykel domov. Tento bicykle je dokonalý prostriedok na budovanie kondície. Aby bol jeho dosah na vašu fyzičku čo najväčší, trénovať by ste mali aspoň dva razy týždenne. Spinning je dobré kombinovať s posilňovaním. Počas spinningu si strážte tepovú frekvenciu a snažte sa ju udržať od 60 do 80 % vašej maximálnej tepovej frekvencii. V tomto rozpätí sa vám podarí najlepšie spaľovať.

Prečo je lepšie začať so spinningom v športovom centre

Spinningový bicykel nie ja ako obyčajný rotoped. Pred tréningom na ňom musíte nastaviť výšku sedadla, pedále, riadidlá a tiež konštrukciu bicykla. Takéto detailné nastavenie je nutné z dôvodu, že na spinningovom bicykli sa nielen sedí, ale tiež šliape v stoje. Ak so spinningom len začínate, prvé hodiny radšej bicyklujte pod dozorom trénera. Na tréning sa adekvátne oblečte. Odporúčame voľnejšie, priedušné a dobre pot sajúce tričko spolu s legínami. Dôležitá je aj obuv vo forme ľahších tenisiek s pevnou podošvou. Oblečenie nielen na spinning kúpite na stránkach e-shopu inSPORTline. Nikdy nezabudnite ani na malý uteráčik a fľašu vody. Vypotené tekutiny je nutné dopĺňať.

Načerpajte energiu z pohybu i z hudby

Súčasťou každého tréningu spinnigu je hudba. Jedine dynamická hudba dokáže udržať váš rytmus, maximalizovať tempo a napumpovať vás energiou. Prvé minúty dajte prednosť pomalším skladbám, pretože pohyb bude pokojnejší – zahrievate sa. Počas strednej časti tréningu si vychutnáte rýchle pesničky a na záver opäť niečo pomalšie. Motiváciou vám budú videá na internete a niektorí inštruktori dokonca realizujú tréning online.

 

 

 

Čítané: 2947 x