Rozšírené hľadanie
Piatok 19. Apríl 2024 |
meniny má Jela

Tipy, čo by vám nemalo chýbať pri kempovaní

Datum: 09.11.2022

Nadchla vás myšlienka na kempovanie? Možno už máte vybranú trasu, kemping a dokonca zaplatenú zálohu. Pozor však na to, aby ste v rámci veľkého nadšenia nezabudli na výbavu.

Tipy, čo by vám nemalo chýbať pri kempovaní

Ako kemper začiatočník toho budete musieť kúpiť o niečo viac, ale všetky veci sa vám zídu aj do budúcna a hlavne vám spríjemnia pobyt pod hviezdami.

Stan je samozrejmosťou. Čo dokúpiť k stanu?

Aký stan kúpiť

To, že na kempovanie potrebujete stan je jasné. Lenže nie je stan ako stan. Už pri pohľade do obchodov s kempingovou výbavou zistíte, že stany sa vyrábajú s rôznou konštrukciou, z rôzneho materiálu a líšia sa tiež veľkosťou. My vám radíme, aby ste na klasické stany zabudli a investovali do stanu na auto. Stan na auto sa pripevňuje na strechu vozidla, kde sa roztiahne. Znamená to, že nebudete ležať na vlhkej zemi, ale pohodlne na matracoch, ktoré sú súčasťou stanu. Autostany je možné kúpiť pre dvoch, ale tiež pre štyroch ľudí. K stanu sa dajú dokúpiť prídavné prístrešky, pod ktorými si vytvoríte provizórnu terasu.

Čo kúpiť do stanu

V autostane sú síce matrace, ale len tie samotné vám stačiť nebudú. Klasicky je nutné kúpiť minimálne spacie vaky. Mnohým ľuďom nevyhovuje ležať na rovnom, a preto si so sebou zoberte vankúšiky. Rozmyslite si tiež to, čím budete svietiť. Niekomu stačí baterka a niekto si rád posvieti na knižku lampášom. Kempingové lampáše môžu mať rôzny zdroj energie – solárny, na batérie alebo sa dobíjajú cez USB kábel.

Čo kúpiť k stanu

Keď neplánujete celý deň tráviť mimo kempingu, iste si budete chcieť oddýchnuť v blízkosti stanu. Už sme spomínali prístrešky, ktoré je možné k stanu pripevniť. Pod prístrešok sa vám bude hodiť kempingové posedenie. Rozkladacie stoličky alebo kresielka a stolček slúžia nielen na oddych, ale tiež ako posedenie počas jedenia. Prípravu jedla zvládnete vďaka plynovému variču. Nezabudnite si zbaliť hrniec, nôž, dosku na krájanie, príbory a taniere.

Aby počas kempovania nehrozila nuda

Počas kempovania sa asi nudiť nebudete, keďže nové prostredie vás bude lákať na túry. Ak vás chodenie nebaví, zoberte si so sebou bicykle. Ich prevoz je jednoduchý. Dokonca až štyri bicykle odnesú nosiče bicyklov na ťažné. O zábavu budete mať postarané počas kempovanie pri vodných tokoch alebo pri mori. V tomto prípade si nezabudnite pribaliť športové potreby ako šnorchle, paddleboard, nafukovací čln alebo surf. Večer si zahrajte karty, spoločenské hry alebo pribaľte k batožine gitaru a zaspomínajte na časy detských letných táborov.

 

 

Čítané: 3056 x