Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Zubná ambulancia

Datum: 03.09.2010

Kto potrebuje zubné ošetrenie musí sa obrátiť na zubného lekára. Zubný lekár má k dispozícií priestory zubnej ambulancie a zubný tím. Zubný tím sa skladá: zubný lekár, zubná asistentka, zubný laborant, zubný technik alebo aj recepčná.

Zubná pastaZubná ambulancia poskytuje starostlivosť o zuby a poskytuje aj prevenciu v liečbe zubov. Zubný lekár je vyštudovyný lekár, ktorý má aj zubnú prax a spolupracuje so zubnou hygieničkou.

Zubná hygienička poskytuje čistenie zubov a motivuje pacienta k správnej domácej hygiene. Jedno sedenie u zubnej hygieničky trvá zvyčajne jednu hodinu, pri tejto návšteve zubné hygienička vyčistí zubný povlak a zubný kameň. Venuje sa aj odstraňovaniu zubného povlaku a zubného kameňa z medzizubných priestorov. Zubný kameň sa odstrňuje pomocou špeciálnej kyrety alebo pomocou ultrazvuku.

Zubná hygienička motivuje a poskytuje aj ústnu inštruktáž pre pacienta aby aj naďalej doma používal spravnu techniku pri čistení zubov. Zubnú hygienu je potrebné v zubnej ambulancii absolvovať aspoň dvaktrát ročne. Vyhneme sa tak riziku vzniku zubného kazu, pretože prevencia je najlepší spôsob ako sa vyhnúť  vzniku zubného kazu.

Pomáha tiež prekonávať strach zo zubného ošetrenia a to najmä u detí.

Čítané: 802 x