Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Pomôžte deťom s bolesťou bruška

Datum: 18.08.2013

Pôrodnosť opäť pomaly stúpa. Ovplyvňuje to aj fakt, že dospievajú silné ročníky a aj staršie páry sa konečne rozhodujú pre založenie rodiny. V našom okolí tak môžeme vidieť viac mamičiek.

Mať dieťa nie je ľahké rozhodnutie. Najmä finančná situácie nie je dobrá, a tak často odkladáme rodinu a neskôr. Ani vyhliadky do budúcnosti nie sú upokojujúce, a tak sa aj v zle platenej práci alebo bez nej jednoducho nechceme vzdať nášho sna.

Tehotenstvo je pre každú ženu poslaním, avšak o tom kedy a či vôbec bude mať dieťa musí rozhodnúť ona sama. Svoju úlohu matky berieme však veľmi vážne, či už ide o plánovaný alebo nečakaný prírastok do rodiny. Pre dieťa sme tak ochotné a schopné urobiť čokoľvek. Myšlienka na rôzne choroby a nákazy nás sprevádza na každom kroku, avšak na zdravý imunitný systém má vplyv aj náš životný štýl v tehotenstve, ale aj pred otehotnením.

Lekári tak dávajú do súvisu aj zlú životosprávu matky a tráviace ťažkosti dieťaťa. Bolesti bruška sa však nie vždy musia spájať s nadmernou dávkou stresu počas tehotenstva. Niektoré príčiny detskej koliky nie sú objasnené.

Bolesti bruška majú však častú príčinu aj v intolerancii laktózy. Tú obsahuje mlieko a je spôsobená nedostatkom alebo úplnou absenciou laktázy, enzýmu, ktorý pomáha pri jej trávení. Môže sa vyskytovať ako u detí, tak aj u dospelých. Pre viac informácií kliknite sem.

Nedostatok laktázy je však možné nahradiť. Spoločnosť VIVAX Pharmaceuticals, s.r.o. ponúka prípravky, ktoré sú vhodné už aj pre tých najmenších.

Čítané: 1374 x