Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Swim spa alebo klasické bazény?

Datum: 29.02.2020

Aj v prípade, že ste o swim spa ešte nikdy nepočuli, už samotný názov vám musí napovedať, že nejde o klasický bazén určený len na plávanie.

Moderné swim spa je multifunkčný celoročný  bazén s protiprúdom a masážnymi sedadlami, pre dokonalý relax a regeneráciu svalov. Swim spa umožňuje svojim majiteľom okrem plávania aj kondičný tréning a posilňovanie. Veslovanie, beh vo vode alebo strečing - to sú len niektoré z mnoha aktivít, ktoré swim spa ponúka. 

Vodné fitness kedykoľvek počas roka 

Skutočná výhoda oproti klasickým bazénom však spočíva v jeho neobmedzenej využiteľnosti počas celého roka. A to nemyslíme len v porovnaní s nekrytými bazénmi bez ohrevu vody alebo vykurovania.

Ani nadkryté vonkajšie bazény s vykurovaním sa nevyužívajú na 100% počas celého roka. Náklady na údržbu niekoľko desiatok kubíkov vody v bazéne nie sú zanedbateľnou čiastkou. Filtrácia, čistiaca chémia, cirkulácia, ohrev...a to netreba zabudnúť ani na vodné a stočné a spotrebovanú elektrinu. Po sčítaní všetkých položiek by sme sa dostali na sumu, ktorá už stojí za zváženie.

Vďaka integrovanému termokrytu, prepracovanej izolácií a úspornému vykurovaniu je swim spa využiteľné celoročne a mesačné náklady na prevádzku sú v porovnaní s klasickým vonkajším vyhrievaným bazénom ďaleko nižšie. Aj vďaka menšiemu objemu vody vo swim spa bazéne, ktorú treba udržiavať v dobrej kondícií. A to nehovoríme o množstve ušetreného  času.

Ak chcete od bazéna viac

O bazéne s protiprúdom a vlastným jacuzzi zrejme nebudú uvažovať ľudia, ktorí chcú jednoduchý bazén so zastrešením, bez vykurovania, a nevadí im obmedzená využiteľnosť kvôli počasiu maximálne 2 mesiace v roku.

Potom sú tu tí, ktorí zvažujú keramický, fóliový, alebo antikorový bazén s vyhrievaním, zastrešením a prepracovanou údržbou vody. V tom prípade je swim spa zaujímavou možnosťou, s porovnateľnou alebo dokonca aj s nižšou  obstarávacou cenou, nižšími mesačnými nákladmi a neobmedzeným využitím počas celého roka. A práve vďaka tomu si swim spa získava stále viac priaznivcov.

 

Čítané: 2910 x