Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Depigmentácia odstráni nepekné škvrny na tvári

Datum: 20.04.2011

V lekárskej terminológii sa „depigmentace“ označuje ako nedostatok kožného pigmentu (melaninu) v koži. Prejavuje sa ako biele ložiská na koži. Depigmentácia sa môže objaviť ako následok poranení v podobe jaziev, alebo po zápalnom ochorení kože.

V dermatológii môže byť naopak depigmantácia žiadúcim kozmetickým úkonom. V dôsledku používania hormonálnej antikoncepcie nadmerným slnením bez používania ochranného krému, môžu na rôznych častiach tela vznikať tmavé škvrny. Sú zapríčinené zvýšenou tvorbou melaninu. Na viditeľných častiach tela ako sú ruky, tvár a dekolt pôsobia nie veľmi esteticky. Na trhu existujú špeciálne prípravky, ktoré dokážu tmavé škvrny zosvetliť, alebo dokonca úplne odstrániť.

Najúčinnejšia metóda ošetrenia kože postihnutých pigmentovými škvrnami, ale aj najrôznejšie prejavy „depigmentace“, je moderným prístrojom Candela GentleLase. Už po niekoľkých sedeniach sa dostavia trvalé výsledky. Postihnuté miesta naprosto splynú s okolitou pokožkou.

Na záver jedna dobrá rada. Každý človek je viac či menej k vzniku pigmentových škvŕn náchylný. Predovšetkým je nutné pokožku chrániť, preto používajte vhodné ochranné prípravky. U detí toto opatrenie platí dvojnásobne.

Čítané: 1308 x