Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Drobné žilky zamaskuje korektor

Datum: 20.05.2011

Rozšírené žilky sa najčastejšie objavujú na lícach, stehnách a lýtkach. Najmä na tvári pôsobia veľmi neesteticky. Kvalitný korektor poslúži ako prvá pomoc pri zakrytí takýchto cievok. Pred jeho použitím je ale nutné pokožku dobre pripraviť. Najprv je potrebné tvár hydratovať krémom a až potom naniesť primeranú vrstvu korektora štetcom alebo prstami. Pamätajte si, že korektor je určený na zakrytie malých nedostatkov, rozhodne ho neaplikujte na celú tvár.

Ak sú žilky na tele natoľko viditeľné, že ani korektor nepomôže, je na čase vyhľadať odbornú pomoc. Na špecializovaných pracoviskách odstraňujú metličkové žilky rôznymi metódami. Výber metódy závisí od stavu cievok, posúdenie je individuálne. Aj výber liečebného postupu sa prispôsobuje stavu pacienta.

Na dolné končatiny sa zvyčajne používa sklerotizácia. V súčasnosti sa sklerotizácia kŕčových žíl robí dvoma spôsobmi. Vnútrožilová liečba sa robí aplikáciou alkoholového derivátu priamo do kŕčovej žily, kde dôjde k zlepeniu cievnych stien. Po zákroku sa odporúča kompresívna terapia pančuchou po dobu 4-6 týždňov. Druhú, laserovú metódu tepelného poškodenia žíl robia dermatológovia. Vhodná je len na počiatočné stavy ochorenia. Liečba je nebolestivá a veľmi efektívna. Aplikácia lasera je vhodná aj na žilky v oblasti tváre.

Čítané: 967 x