Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Prvé vrásky bývajú z lásky

Datum: 20.05.2011

Povráva sa, že prvé vrásky bývajú z lásky. Priamo zamilovanosť a láska vrásky rozhodne nespôsobia, ale pravdou je, že prvé vrásky pozorujeme na tvári okolo 20 roku života. Teda v období, kedy láska a zamilovanosť je súčasťou každého mladého človeka. Bohužiaľ v tomto mladom veku začína našej pleti ubúdať kolagén, ktorý je zodpovedný za elasticitu pleti. A ubúda rapídnym tempom, pretože už v tridsiatich rokom máme o desať percent menej kolagénových vlákien, ako v pätnástich rokoch.

Ďalšie roky našu pleť postihne ešte ubúdanie kyseliny hyalurónovej, takže vrásky, starnutie a ochablosť pokožky sa prejavujú oveľa výraznejšie. Okolo štyridsiateho roku dochádza k výraznému poklesu kontúr tváre a vrásky pribúdajú takmer geometrickým radom.

V každom prípade je nutné zvýšiť elasticitu pokožky a tým zabrániť tvorbe ďalších vrások. Prvé vrásky môžeme úspešne korigovať špeciálnymi krémy s vysokým obsahom kyseliny hyalurónovej, mezoterapiou či laserom. Laserové lúče najmodernejších prístrojov prenikajú hlboko do pokožky, kde naštartujú tvorbu nových kolagénových vlákien. Na hlbšie vrásky sa úspešne používajú botulotoxínové výplne. Ich efekt je okamžitý, ale aplikáciu je nutné zhruba po pol roku opakovať. Botulotoxín sa totiž postupne vstrebáva do tela pacienta.

Čítané: 1021 x