Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Manchester City si verí ohľadom obhájenia trofeje

Datum: 02.12.2014

Manchester City, momentálne druhý tím tabuľky Premier League, si po nedeľnej výhre nad Southamptonom trochu napravil sebavedomie a verí, že sa mu aj v tejto sezóne znovu podarí siahnuť na majstrovský pohár (rovnako ako minulý rok).  

Manchestru sa podarilo vyhrať na štadióne súpera – St Mary's Stadium – prekvapivo po prvýkrát od roku 2003. Jedenásťčlenné družstvo City vsietilo v druhej polovici stretnutia hneď tri góly a aj napriek vylúčenému hráčovi v 74. minúte (Eliaquim Mangala, dve žlté karty) si Manchester udržal čisté konto. Finálny výsledok 3:0 posunul Manchester City pred domáci tím na druhé miesto ligy.  

Úradujúci šampión síce stále zaostáva za vedúcou Chelsea o šesť bodov, no nedávne výhry nad Swansea a Bayernom Mníchov tímu dodávajú potrebnú odvahu a sebavedomie – niečo, čo neušlo ani samotnému trénerovi Manuelovi Pellegrinimu. Ten na adresu tímového duchu svojho tímu poznamenal, že s ním je nadmieru spokojný a nemá žiadne výhrady.

Pellegrini si cenní nedeľnú výhru nad Southamptonom najmä kvôli kvalitám obrany súpera. Tím z juhu Anglicka sa až do oného zápasu zaslúžene udržiaval na druhom mieste ligy a počas celej sezóny sa vyznačoval skvelým výkonom. V zápase s Manchestrom si ale Southampton prekvapivo vypracoval iba jedinú šancu a jeho obrana nečakane zlyhala.

Góly, úspech a zranenia

Manchester sa mohol z prvého gólu radovať až v druhom polčase v 51. minúte zásluhou Toureho. O tri striedania a jedného vylúčeného hráča neskôr našlo City recept na ďalší gól opäť v 80. minúte. Tentokrát bol úspešný Frank Lampard. Do tretice sa dve minúty pred koncom ešte trafil Gael Clichy. Bolo dokonané.

Frank Lampard, ktorý je v Manchestri City na hosťovaní z amerického tímu New York City, sa (nielen) po nedeľnom výkone môže tešiť náklonnosti anglického tímu. Ten nevylučuje, že si bývalého hráča Chelsea ponechá aj po vypršaní pôžičky končiacej v januári.

Pellegriniho tím ale výhru nevybojoval úplne zadarmo. Jeden z popredných hráčov tímu, Vincent Kompany, utŕžil desať minút pred koncom zranenie – hráč sa sťažoval na bolesť harmstringu a z ihriska musel doskackať až na lavičku. Pred stredajším zápasom proti Sunderlandu tak musí tréner teraz pouvažovať nad vhodnou náhradou. Zatiaľ sa ako možnosť ponúka trojica hráčov Martín Demichelis, Dedryck Boyata a Bacary Sagna. 

Dlhodobé vyhliadky

Manchester sa momentálne nachádza vo veľmi dobrej pozícii, avšak ani s vynikajúcim tímových duchom a ambíciami nie je s 25-timi zápasmi do konca sezóny ešte ani zďaleka rozhodnuté. Stačí sa pozrieť na minulú sezónu – počas roku sa na prvom mieste vystriedalo množstvo tímov, čo svedčí o nedostatku konzistentného výkonu. Podobný fenomén je ale možné sledovať aj v ďalších ligách a odolné nie sú ani výsledky superligy.

Čítané: 5291 x