Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Steven Stamkos vynechá siedmy vzájomný zápas proti tučniakom

Datum: 29.05.2016

Fanúšikov kanadsko–americkej NHL určite zasiahla správa, že kapitán tímu Tampa Bay Lightning, Steven Stamkos, bude musieť vynechať siedmy vzájomný zápas, kedy jeho tím nastúpi vo finále východnej konferencie proti Pitttsburgu Penguins.

Samotný hráč sklamane potvrdil, že zatiaľ sa nič nezmenilo, a že len tvrdo maká, aby sa niečo pohlo, ale zdá sa, že zbytočne. Stamkos nenastúpil už od 31. marca, pretože 4. apríla podstúpil chirurgický zákrok, v ktorom mu vybrali krvnú zrazeninu z oblasti pravej kľúčnej kosti. Počas rekonvalescencie viac ako posledné štyri týždne nastúpil na tréningy so svojím tímom. Avšak stále berie lieky na podporu riedenia krvi kvôli podstúpenej operácii a zatiaľ nedostal povolenie od lekárov, aby mohol nastúpiť v riadnom zápase.

 

Dvadsaťšesť ročný Stamkos, pôvodom z Kanady neznáša celú situáciu najlepšie. Pre neho ako Kanaďana je to veľmi srdcová záležitosť, a tak sa mu s verdiktom lekárov nezmieruje ľahko. Na jednej strane Steven vyjadruje svoju veľkú túžbu byť so svojimi spoluhráčmi na ľade, na druhej strane však aj priznal, že svojmu tímu verí, a si je istý, že aj bez neho podajú v zápase s Tučniakmi skvelý výkon, čím sa jeho tímu podarí zahrať si finále Stanleyho pohára druhý rok za sebou.

Deň pred zápasom novinárom zdelil svoj pohľad na situáciu. Jednoznačne potvrdil, že sa tím musí zamerať na výhru proti Pittsburgu. Chalani si viedli počas celej sezóny skvelo, a tak by bolo pre všetkých sklamaním, keby sa táto šanca, zahrať si finále o Stanley Cup, premárnila. Celý tím je v očakávaní, čo prinesie tento zápas. Uplynulú rok si totiž spolu prešli náročným obdobím, preto je túžba po finále ešte väčšia.

Tampa premárnila šancu uzavrieť vzájomné zápasy pri šiestom duely, kedy s Pittsburgom prehrala v Amalie Aréne 5:2 a ocitla sa v rovnakej situácii ako minulý rok. Pred rokom sa rovnako rozhodovalo o víťazovi východnej konferencie až v siedmom zápase. Vtedy stáli proti Tampe Jazdci z New Yorku. Zápas však Blesky vyhrali 2:0 a na Madison Square Garden tak pripravili domácim fanúšikom nemilé prekvapenie.

Spolu s vami sme v očakávaní výsledku tohto zápasu. Fanúšikovia ľadového hokeja si určite prídu na svoje, nakoľko sa naša extraliga už skončila. Pre kompletné informácie o aktuálnych výsledkoch sledujte napríklad športové spravodajstvo bet365. Na tomto mieste môžete nájsť aj informácie o kurzoch a zápasoch, či iných športových aktivitách.

Na záver len uvedieme bojové nasadenie kapitána Tampy, ktorý svoj tím hecuje do tohto rozhodujúceho duelu. Stamkos verí vo výhru a treba, aby tomu uverili aj jeho spoluhráči. Treba sa zamerať na víťazstvo, aby sa ľahšie zvládali kritické situácie počas zápasu a aby sa tím vysporiadal so všetkým, čo zápas prinesie.

Čítané: 5489 x