Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Ako zorganizovať kvalitný teambuilding

Datum: 30.04.2017

Ak máte vo firme na starosť prácu s ľuďmi, určite viete, že vzťahy na pracovisku sú jedným zo stavebných pilierov úspešného podniku. Práca na nich je však nesmierne náročná. Preto sa množstvo firiem snaží investovať do skvalitňovania vzťahov na pracovisku nemalé prostriedky. 

Časť týchto výdavkov každoročne smeruje aj na tvorbu teambuildingov či zaujímavých eventov. Ako, ale efektívne zorganizovať takéto firemné akcie, aby priniesli aj požadované výsledky? Predovšetkým by ste si mali vedieť na začiatku plánovania odpovedať na tieto otázky:

Pre koho teambuilding organizujem?

Mali by ste dobre poznať ľudí, pre ktorých idete teambuilding organizovať. Je pritom úplne jedno či ste personalista, manažér alebo majiteľ firmy. Keďže teambuilding organizujete pre druhých a nie len pre seba, je potrebné vybrať také aktivity, ktoré bavia aj vašich kolegov.

Aký má byť cieľ teambuildingu?

Každý teambuilding, ktorý budete organizovať by mal mať nejaký cieľ. Inak sú to len vyhodené peniaze do vzduchu. Podľa toho či chcete zamestnancov motivovať, odmeňovať či odhaliť slabé miesta, treba prispôsobiť aj aktivity. Nie všetky aktivity sa totiž hodia na všetko. Veľmi obľúbené aktivity sú tie, ktoré sa zameriavajú na dobrovoľníctvo. Zamestnanci v tom vidia väčší zmysel a potom sú aj v práci motivovanejší a angažovanejší.

Nastavenie finančného rozpočtu

Ako všade inde vo firme, aj pri plánovaní teambuildingu treba myslieť na financie. Pokiaľ hneď na začiatku viete s akým rozpočtom môžete pracovať, budú sa aj vám jednoduchšie vymýšľať aktivity. Samozrejme netreba vždy siahať po tej najlacnejšie alternatíve, ale ani najdrahšie aktivity nezaručujú kvalitný teambuilding. Je preto dobré, ak pri zostavovaní teambuildingu dbáte na kvalitu aktivít, no zároveň sa držíte aj finančných mantinelov.

 

Čítané: 4421 x