Rozšírené hľadanie
Sobota 27. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslav

Trampolína - skvelá zábava pre deti aj dospelých!

Datum: 04.10.2021

Dokáže vám pomôcť vylepšiť rovnováhu, motoriku a koordináciu, zlepšiť hustotu a silu kostí, posilní svaly nôh, jadra a chrbta, no ani ruky a krk nezostanú nepovšimnuté. Trampolína má podľa odborníkov mnoho výhod a pozitívne vplýva na naše zdravie.

Trampolína - skvelá zábava pre deti aj dospelých!

Predstavuje totiž výborné kardio cvičenie a zároveň je skákanie na nej ohromná zábava pre všetky vekové kategórie!

Prečo sa oplatí mať trampolínu?

Ak vás naše úvodné slová s benefitmi ešte dostatočne nepresvedčili, pridáme pár ďalších výhod, ktoré so sebou trampolína prináša.

Deti skákanie milujú, no a ani dospelí nie sú horší. Skákaním na trampolíne dokážete odbúrať stres, spáliť kalórie a nezaťažíte kĺby tak, ako napríklad pri behaní. Zároveň však spálite viac kalórií ako pri rovnakom čase behu v podobnej tepovej frekvencii.

Pri pravidelnom skákaní si zrýchlite metabolizmus a podporíte imunitný systém. Už po niekoľkých minútach sa vyplavujú hormóny šťastia, takže budete mať lepšiu náladu a ženám sa určite zapáči aj to, že si môžu cvičením na trampolíne zmierniť prejavy celulitídy. Aj preto sa v záhradách a dvoroch rodinných domov čoraz častejšie objavujú outdoorové trampolíny a celá rodina má zase o dôvod viac častejšie tráviť voľný čas vonku, na čerstvom vzduchu.

Ako si vybrať vhodnú trampolínu?

V prvom rade treba podotknúť, že máte na výber mini fitness trampolíny vhodné pre jednu osobu, špeciálne navrhnuté na aeróbne cvičenie, ktoré svoje uplatnenie nachádzajú najmä v interiéri. Ďalšou možnosťou sú outdoorové záhradné verzie s väčším priestorom na pohyb a väčšou nosnosťou.

V prvom rade sa rozhodujte podľa toho, kde bude trampolína umiestnená. Chceli by ste deťom na dvor zaobstarať záhradnú trampolínu, no v ponuke a možnostiach sa strácate? Pozrite si internetový obchod https://hop-sport.sk/trampoliny/ a pri výbere zvážte najmä parametre ako nosnosť, priemer trampolíny, počet nožičiek a pružín a ďalšie.

Najčastejšie natrafíte na vyvýšené trampolíny vo výške približne 60 cm od zeme, preto ak chcete zabrániť vypadnutiu dieťaťa, musí byť vybavená kvalitnou ochrannou sieťou. Ak bude trampolína primárne určená pre deti, vyberajte citlivejšie odpruženie.

Dôraz na bezpečnosť

Samozrejme, skákanie na trampolíne so sebou prináša aj určité riziká, najmä ak nedbáte na bezpečnosť. Ak nechcete riskovať nepríjemné zranenia, mali by ste dodržiavať bezpečnostné pokyny výrobcu a rešpektovať hmotnostný limit.

Vonkajšie trampolíny bývajú vybavené ochrannou sieťou, ktorá zabraňuje pádu z trampolíny na zem. Od seba odlišujú najmä tým, ako je ochranná sieť upevnená. Trampolíny so sieťou vo vnútri majú medzi konštrukciou trampolíny a pružinami odstup, takže riziko nárazu do konštrukcie je výrazne eliminované. Trampolíny s vonkajšou sieťou majú ochrannú sieť pripevnenú po obvode konštrukcie trampolíny, teda nevzniká odstup medzi pružinami a sieťou. Mäkké čalúnenie na konštrukcii však tlmí prípadné nárazy.

Ďalšie bezpečnostné prvky, ktoré by vás mali pri nákupe zaujímať, sú certifikáty a bezpečnostné normy. Čo sa týka prevedenia a kvality konštrukcie trampolíny, uprednostnite také, ktoré majú stabilné a dostatočne pevné nohy, oceľovú konštrukciu pred lacnejšou, no menej odolnou hliníkovou a výplet z textílie schopnej odolávať vonkajším vplyvom.

Čítané: 2726 x