Rozšírené hľadanie
Piatok 26. Apríl 2024 |
meniny má Jaroslava

Ubytovanie na Donovaloch

Datum: 06.06.2010

Donovaly sú známe a veľmi vyhľadávané rekreačné centrum zimných športov a horskej turistiky. Nachádzajú sa na ceste medzi Banskou Bystricou a Ružomberkom, čo zaručuje ich výbornú dostupnosť po celý rok. Počas zimnej sezóny si príde na svoje každý vyznávač lyžovanie či snowboardov.

Donovaly ležia na rozhraní 2 národných parkov – Napant (Národný park Nízke Tatry) a Napavf (Národný park Veľká Fatra). Táto poloha poskytuje v lete nepreberné množstvo výletov do prírody, hrebeňových túr a cyklotúr.

Zimné služby a atrakcie:

Skiservis, skiškola, funpark, požičovňa lyží, klzisko, wifi internet na vybraných miestach, potraviny, reštaurácie, nightclub, kaviarne, zmenáreň, pošta, bankomat, ..

 

Snowboard, lyžovanie a bežky:

 

11km udržiavaných tratí, viac ako 7km tratí sú pravidelne zasnežované umelým snehom, 2 lanovky, 17 vlekov, 50km bežkových tratí, nočné lyžovanie, ..

 

Kúpanie:

 

termálne kúpele: Korytnica (6 km), Kúpele Kováčová (35 km) , Kúpele Sliač (33 km), Thermalpark Bešeňová (38 km), Tatralandia v Liptovskom Mikuláši.

 

Celoročné služby a atrakcie:

 

Paragliding, jazda na koni, na vybraných miestach wifi internet, potraviny, reštaurácie, nightclub, kaviarne, zmenáreň, pošta, bankomat, ..

Výlety do okolia:

 

Hrebeňové túry, cyklotúry, výlety do Tureckej, Liptovskej Lužnej, možnosť navštíviť skanzen Vlkolínec (UNESCO), Harmanecká jaskyňa slobody, múzeum SNP v Banskej Bystrici, Nízke Tatry, Veľkofatranské doliny, ..

Čítané: 1167 x