Rozšírené hľadanie
Štvrtok 16. Máj 2024 |
meniny má Svetozár

Tvorba webových stránok je systém premyslených krokov

Datum: 22.11.2010

Tvorba webových stránek“ je biznis, ktorému sa venuje veľa počítačových firiem. Vytvoriť ale takú stránku, ktorá sa v spletitej sieti internetu nestratí, nie je v tvrdej konkurencii tisícoviek web stránok vôbec jednoduché. Dokonalá príprava, podrobná analýza cieľovej skupiny užívateľov a správne stanovený cieľ webových stránok sú základom úspechu. Skúsená firma si tieto faktory uvedomuje a kladie na ne veľký dôraz.

Postup tvorby webových stránok

Tvorba webových stránok je rozdelená do niekoľkých častí. Základom je analýza a rozbor. Ďalej nasleduje dátová špecifikácia a návrh sieťového modelu stránok. Potom už sa pracuje na kvalitnom copywritingu, grafickom spracovaní stránky a vytvorení HTML a CSS šablón. Wireframe (sieťový model stránok) naznačuje rozmiestnenie prvkov a ich funkcií na stránke. Na základe tohto modelu sa navrhuje aj grafický model stránky a súčasne sa začína pracovať na optimálne vytvorených textoch. Dobre vytvorená grafika webu musí byť nielen pekná na pohľad, ale hlavne musí mať aj správnu informačnú hodnotu. Iba tak dokáže užívateľa presvedčivo osloviť.

SEO optimalizácia a kvalitný redakčný systém

Aby nenastala situácia, že máte webovú stránku s úžasným designom ale s nízkou návštevnosťou tak „tvorba webových stránek“ musí ísť ruka v ruke so SEO optimalizáciou. Základom každej SEO optimalizácie je copywriting, teda zrozumiteľné texty obsahujúce vhodné kľúčové slová. Nie je to ale jediný nástroj na získanie popredných pozícií v internetových vyhľadávačoch. Je potrebné skĺbiť celý rad ďalších krokov. Nemenej dôležité je udržiavať stránku aktuálnu, pružne reagovať na požiadavky zákazníkov a dopĺňať novinky. Aby si užívateľ mohol web aktualizovať sám, k tomu slúži redakčný systém, ktorý zvládnu aj menej skúsení. Vďaka dobrému redakčnému systému sa užívateľ stane absolútne sebestačný v aktualizácii a následnom rozvoji vlastnej webstránky.

Čítané: 742 x