Rozšírené hľadanie
Štvrtok 16. Máj 2024 |
meniny má Svetozár

Ako bezpečné je posielanie Vašich faxov ?

Datum: 29.11.2010

Pre spoločnosť, ktorá môže mať veľa zamestnancov, prináša tradičné faxovanie rad prekážok v oblasti bezpečnosti:     

  • Ak je fax ponechaný bez dozoru, môže dôjsť k zneužitiu citlivých informácií treťou stranou.
  • Faxové prístroje často ukladajú kópie prijatých faxov vnútorne, čo umožňuje, aby každý, kto má prístup k faxu, mohol vytlačiť ďalšie kópie obsahu faxu.
  • Na faxovom prístroji sa odovzdávane správy tlačia na papier, ktorý by mohol byť umiestnený na nebezpečné miesto, keď nie je zničený.

 

Odpoveďou na túto výzvu faxové bezpečnosti je bezpečné Internetové faxovanie, čo je funkcie odporúčaného faxu patentovaná Popfax.com.  Aj keď sú akékoľvek internetové faxové služby oveľa bezpečnejší než tradičné faxovanie vďaka ukladaniu faxov na zabezpečených serveroch a zasielanie faxov online via vysoko zabezpečené HTTPS stránky, zahŕňa funkcie odporúčaného faxu právny dokument, ktorý zaručuje doručenie faxu a jeho integrity. Špeciálne funkcie tejto služby sú nasledovné:

–        Odosielanie sa vykonáva online pomocou zabezpečeného pripojenia a účtu prideleným poskytovateľom Internetového faxu.

 

–        Faxový dokument je digitálne podpísaný pomocou nevratných kryptografických prvkov a podpis je následne vytlačený na poslednej strane dokumentu pre prenos faxu.

 

–        Príjemca dostane faxový dokument s unikátnym heslom a digitálnym podpisom pre prístup k súboru a na potvrdenie jeho pravosti. V dôsledku nikto iný ako príjemca nemá k tomuto faxu prístup.

–        Odosielateľ dostane emailovú notifikáciu a správu o odovzdanie, ktorá potvrdzuje doručenie faxu. Týmto spôsobom je dodanie a pravosť faxu zaručená, obsah faxu nemôže byť zmenený, zobrazený ani sprístupnený treťou stranou.

–        Odosielateľ Aj príjemca si môžu overiť pravosť doručeného faxu v akúkoľvek dobu na bezpečnostnom webovom rozhraní, fax je uchovávaný po dlho dobu. Navyše môže byť dokument použitý ako právny dôkaz v prípade sporu medzi stranami.

Či už budete prerokúvať citlivé finančné dáta, informácie o zdravie pacientov, súdne dokumenty alebo iné dôverné informácie, bezpečné riešenia internetového faxu ponúknu istotu, že obsahy odovzdaných faxov sú zabezpečené.

Čítané: 831 x